Tłusty czwartek już za nami, ale dzisiejszy deser byłby godnym rywalem dla najlepszego pączka. Przed Wami kawowe brownie a’la Dubai chocolate – intensywnie czekoladowe, z nutą kawy i chrupiącą pistacjową warstwą. Kto jeszcze nie próbował dubajskiej czekolady?
Brownie a’la Dubai Chocolate
Składniki:
Brownie:
Wierzch:
Sposób przygotowania
*Zamiast ciasta Kataifi, które może nie być łatwo dostępne, możesz użyć takiej samej ilości ciasta filo, które należy pokroić w drobne paseczki przed prażeniem lub (mój ulubiony sposób) płatków kukurydzianych. Te ostatnie wystarczy zmielić w malakserze na drobne kawałki aby uzyskać efekt a la dubajska czekolada.
Ekspres sam mieli, tampuje, parzy i spienia mleko. Roboty robią latte art, a domowe maszyny…
Wkraczamy w ten cudowny, ale też momentami bezlitosny gorący czas, kiedy jedyną rozsądną opcją kawową…
Niech się przelewa! Dla wielu entuzjastów wysokiej jakości, kawa specialty to przede wszystkim filtrowana rewolucja…
Witaj wiosno! Długo wyczekiwana pora roku w końcu zawitała, przynosząc ze sobą nowe pokłady energii…
Kryzys na rynku kawy nie mija, a ceny arabiki i robusty nadal rosną, a rynek…
Nasza kolejna propozycja deserowa to mus czekoladowy z kawą i karmelowym popcornem. Karmel, kawa i…
Ta strona używa cookies.
Więcej