Pierwsze skojarzenie, które przyjdzie Wam do głowy gdy spróbujecie tego koktajlu to – TROPIKI! Wszystko za sprawą aromatycznego mango i białego hibiskusa.
Składniki:
- biała herbata, np. Self Love od Brown House & Tea (około 150 ml wystudzonego naparu)
- herbata mango rozmaryn od HAYB
- słodki syrop np. Lemoniada Bukiet Kwiatów”
Do przygotowania koktajlu potrzebne będą:
– butelka do cold brew Hario
– szklanka około 300 ml
– lód
Czas przygotowania: 10 minut (jeśli wcześniej przygotujesz Cold brew mango-rozmarynowe)
Przygotowanie:
Szklankę wypełnij lodem, następnie wlej syrop. Najlepiej dodać 20 ml, ale jeśli wolisz słodkie napoje to śmiało możesz dodać odrobinę więcej. Następnie dolewamy cold brew „mango i rozmaryn”. Całość mieszamy, dekorujemy według upodobań i gotowe.
Protip:
Dzień wcześniej przygotuj Cold Brew według instrukcji na opakowaniu.
Jeśli nie posiadasz butelki Hario możesz ją zastąpić zwykłą butelką, albo dzbankiem.