Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 22 produktów z 22 dostępnych
Kafar - Kolumbia Las Marias Natural Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca herbatę, marakuję i winogrono.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: HuilaFarma: Finca El Recuerdo i Finca La MariaProducent: Moises Chaguala FamilyMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Pink BourbonOcena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Meksyk Bellavista Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty cytrusów, jałowca i porzeczki.Kraj pochodzenia kawy: MeksykRegion: BellavistaOdmiana: Marcellesa, Caturra, TypicaMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 84 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Indonezja Trenggeling Wet Hulled Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty kakao i soczystych wiśni.Kraj pochodzenia kawy: IndonezjaRegion: TrenggelingFarma: farmgate initiativeOdmiana: andung sari, ateng, jember, timtim, typicaMetoda obróbki: wet-hulledOcena w cuppingu: 85 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Nikaragua Bridazul Carbonic Maceration Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 11.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty rumu, czerwonej porzeczki i toffi.Kraj pochodzenia kawy: NikaraguaRegion: Nueva SegoviaOdmiana: Caturra, CatuaiMetoda obróbki: Carbonic MacerationOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Kafar - Kolumbia El Recreo Natural Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 13.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty żurawiny, czekolady deserowej, przypraw i wiśni.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: RecreoFarma: Alirio RodriguezOdmiana: CaturronMetoda obróbki: NaturalOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Burundi Rubagabaga Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 11.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty grejpfruta, wiśni i czarnej herbaty.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaOdmiana: Red BourbonMetoda obróbki: Fully WashedOcena w cuppingu: 86 / 100 pkt
Kafar - Kenia Mwira Fully Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca porzeczkę, kwiaty i migdały.Kraj pochodzenia kawy: KeniaRegion: Embu, dystrykt CentralnyProducent: Kooperatywa Central Gandori Farmers SocietyMetoda obróbki: Fully WashedOdmiana: SL 28, SL 34, Ruiru 11, BatianOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Indonezja Bersama Anaerobic Honey Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty tropikalnych owoców.Kraj pochodzenia kawy: IndonezjaRegion: KerinciFarma: BersamaOdmiana: Adung Sari, Sigarar utangMetoda obróbki: Anaerobic honeyOcena w cuppingu: 87,5 / 100 pkt
Kafar - Gwatemala El Llano Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 11.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca owoce leśne, wanilię i orzechy.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: Acatenango, ChimaltenangoMetoda obróbki: WashedOdmiana: CatuaiOcena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt
Kafar - Gwatemala El Oregano Natural Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca czereśnie, orzchy włoskie i toffee.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: HuehuetenangoFarma: El OreganoProducent: Diana i Hector OvalleMetoda obróbki: NaturalOdmiana: CaturraOcena w cuppingu: 86 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Salwador San Francisco Anaerobic Honey Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty poziomek, czerwonego wina i daktyli.Kraj pochodzenia kawy: SalwadorRegion: IlamatepecOdmiana: CatuaiMetoda obróbki: Anaerobic honeyOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Indonezja Java Ijen Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca czarną herbatę, owoce leśne i agrest.Kraj pochodzenia kawy: IndonezjaRegion: East JavaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Typica, S795, AndungsariOcena w cuppingu: 85,5 / 100 pktProducent: Kooperatywa farmerówOPINIA ROASTERAW aromacie dominują zioła takie jak kurkuma, czekolada i wanilia. W smaku soczyście kwasowa, lepka o wysokim body. Przypomina toffi, czarną herbatę, ciemny, słodki agrest. Posmak długi, owocowy.
Nowość
Kafar - Kenia Nandi Sleeping Bag Anaerobic Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 11.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa z Kenii o niespotykanej obróbce, która zmienia klasyczny cytrusowy charakter ziaren z tego kraju, w aromatyczy napar przypominający słodkie powidła. W aromacie morela, truskawka, wsparta karmelowym posmakiem. Body kremowe, krągłe. Soczystą kwasowość na średnim poziomie, doskonale balansuje odczucie smaku słodkiego.Kraj pochodzenia kawy: KeniaRegion: Nandi HillsOdmiana: Ruiru, BatianMetoda obróbki: Sleeping Bag AnaerobicOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Kolumbia Felipe Restrepo Anaerobic Natural Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty kwiatów bzu, winogrona i papai.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: ChinchinaOdmiana: Caturra, ColombiaMetoda obróbki: Anaerobic NaturalOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Dripbag AZJA Filter - 8 saszetek

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.01.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą -  nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.Opakowanie zawiera 8 saszetek / filtrów (8 x 12g) ze zmieloną kawą z Azji i instrukcją obsługi.
Kafar - Kolumbia Dos Quebradas Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty marcepanu, orzechów i czerwonych owoców.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: HuilaFarma: Dos QuebradasOdmiana: CaturraMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 85 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Etiopia Bekele Anaerobic Honey Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 20.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku i aromacie pojawiają się białe kwiaty i brzoskwinie w czekoladzie mlecznej.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: SidamoFarma: BekeleOdmiana: 74158, WollegaMetoda obróbki: Anaerobic HoneyOcena w cuppingu: 88 / 100 pkt
Nowość
Kafar - Dripbag AMERYKA Filter - 8 saszetek

Producent: KAFAR

Data palenia: 29.01.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą -  nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.Opakowanie zawiera 8 saszetek / filtrów (8 x 12g) ze zmieloną kawą z Ameryki i instrukcją obsługi.
Nowość
Kafar - Rwanda Mbizi Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty ziół, czerwonych owoców i czekolady.Kraj pochodzenia kawy: RwandaRegion: KamonyiOdmiana: BourbonMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 85 / 100 pkt
Kafar - Burundi Yandaro Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 13.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca poziomki, porzeczki, cukier trzcinowy i czarną herbatę.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Red BourbonOcena w cuppingu: 86,75 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - Dripbag AFRYKA Filter - 8 saszetek

Producent: KAFAR

Data palenia: 29.01.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą -  nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.Opakowanie zawiera 8 saszetek / filtrów (8 x 12g) ze zmieloną kawą z Afryki i instrukcją obsługi.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - Etiopia Aricha Washed Filter 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 12.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku soczysta, intensywna, rozświetlająca napar kwasowości.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: GujiFarma: ArichaOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!