100 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy.
Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra.
Jest to najbardziej standardowa wersja filtrów, charakteryzująca się bardzo dobrym przepływem wody.
Rozmiar: do Hario V60-02
Symbol: VCF-02-100W
Wyprodukowano w Japonii.
Oatly to seria napojów roślinnych stanowiących świetną alternatywę dla mleka krowiego. Są bogate w substancje odżywcze, witaminy oraz minerały.
Napoje Oatly to produkty naturalne, przyjazne środowisku oraz zwierzętom, które są odpowiednie dla wegetarian i wegan, a także dla osób uczulonych na mleko. Nie zawierają nabiału, ani laktozy, dlatego są doskonałym wyborem również dla osób, które z przyczyn zdrowotnych muszą wykluczyć mleko krowie ze swojej diety.
Napój owsiany Oatly Barista Edition to świetny dodatek do porannego musli, owsianki i koktajli owocowych. Ma on wiele zastosowań – jest doskonałym składnikiem deserów, śniadań czy napojów (np. kakao, kawy) oraz stanowi idealną bazę do zup i sosów. Dobrze sprawdzi się jako składnik ciast, naleśników oraz wszelkich innych przepisów wymagających wykorzystania mleka krowiego.
Oatly Barista to produkt stworzony dla baristów, który jest w 100% roślinny. Doskonale się pieni, ma odpowiednią gęstość i sprawdza się w latte artach. Może być on wykorzystywany zarówno przez amatorów, jak i profesjonalnych baristów. Jego konsystencja oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawia, że możliwe jest osiągnięcie idealnego stopnia spienienia zarówno do latte, jak i cappuccino. Napój jest przygotowany z owsa, dzięki czemu nie jest zbyt słodki, ani ciężki.
Napój owsiany Oatly Barista ma prosty skład, nie zawiera zbędnych dodatków, ani konserwantów. Jest doskonałym źródłem błonnika, białka, a także witaminy D, B2 i B12.
Składniki: Baza owsiana (woda, owies 10%), olej rzepakowy, regulator kwasowości (fosforan dipotasowy), węglan wapnia, fosforany wapnia, sól jodowana, witaminy (D2, ryboflawina, B12).
Proszek do czyszczenia ekspresów kolbowych i przelewowych.
Usuwa kawowy osad i zanieczyszczenia z grup, zaworów i systemów zaparzających.
Opakowanie: 900g
Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji.
Model Bialetti Venus 4tz służy do jednoczesnego zaparzenia 4 filiżanek espresso (ok. 170 ml). Pojemność całkowita to 210 ml.
Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut!
• Konstrukcja:
Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso.
• Użytkowanie:
Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
• Jak działa moka?
Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!
Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce.
Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural. Metoda daje kawy o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości.
Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych.
Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent.
Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance.
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia.
Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia.
Receptura:
Doza: 16 g
Uzysk: 32-36g
Czas ekstrakcji: 27-32 sek.
Temp: 94 C
Ziarna, które znajdują się w mieszance to:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
To espresso jest równowagą siły i gładkości. Kwintesencja wyraźnego aromatu czekolady, karmelu i lekkiej nutki kwiatów.
To blend dziewięciu najwyższej jakości ziaren Arabiki (100%). Ponad połowa z nich pochodzi z Brazylii, co wpływa na niepowtarzalny aromat. Pozostałe rodzaje pochodzą z Afryki i Ameryki Środkowej - co nadaje kawie ton słodyczy.
Kawa jest szczególnie polecana do ekspresów ciśnieniowych.
Średni/Ciemny stopień palenia
100% Arabica
Niska zawartość kofeiny - ok. 1,5%
Opakowanie: 250g (ziarno)
Hario Mini Mill Slim Plus to nowa wersja klasycznego młynka Hario Mini Mill. W młynku zastosowano nowy, wzocniony zaczep rączki w kształcie sześciokąta. Nowa wersja charakteryzuje się także ciemniejszym kolorem. Mini Mill Plus to znakomity młynek ręczny do domu i zastosowań przenośnych. Jest praktyczny i poręczny, idealny w podróży, pozwoli szybko i dobrze zmielić Twoją ulubioną kawę. Rozkłada się go w ciągu kilku sekund i czyści spłukując ciepłą wodą.
Korpus młynka jest wykonany z wytrzymałych tworzyw sztucznych, natomiast rączka ze stali nierdzewnej. Ceramiczne żarna zapewniają równe mielenie, są odporne na ścieranie i nie wpływają negatywnie na smak kawy.
Regulacja grubości mielenia pozwala na dostosowanie przemiału do metody parzenia kawy - od drobniejszego mielenia pod Aeropress, do grubego pod French Press. Stopień mielenia reguluje się stopniowo, w szybki i prosty sposób, za pomocą pokrętła znajdującego się pod żarem.
Pojemność młynka pozwala na jednorazowe zmielenie do 24 gramów ziarna, czyli idealnej ilości do zaparzenia 2 dużych kaw w dripie!
Moka Express to najbardziej klasyczny model światowego lidera wśród producentów kawiarek, firmy Bialetti. To właśnie ta kawiarka w latach trzydziestych XX wieku rozsławiła włoskiego producenta. Do dziś jest to najpopularniejszy model moki na świecie, o czym świadczy już ponad 200 milionów wyprodukowanych egzemplarzy.
Model Bialetti Moka Express 3tz służy do jednoczesnego zaparzenia 3 filiżanek espresso (ok. 130ml). Pojemność całkowita to 150ml.
• Konstrukcja:
Bialetti Moka Express 3tz to nie tylko niezwykle sprawne urządzenie do zaparzania kawy. Na uwagę zasługuje również niezwykle oryginalny wygląd tego sprzętu. Klasyczny model lidera wśród producentów kawiarek jest najpopularniejszy i to on sprawił, że włoski producent Bialetti stał się popularny na całym świecie! Ta doskonale prezentująca się kawiarka spełni zatem nie tylko funkcję praktyczną, ale również estetyczną - będzie na pewno stanowiła ciekawy dodatek aranżacyjny do każdej kuchni, bez względu na styl jej urządzenia. Odlewana z aluminium zachwyca jakością wykonania. Klasyczny, niezmieniony przez dziesięciolecia kształt będzie oryginalnym elementem każdej kuchni. Rączka i dodatkowy uchwyt z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym zapewniają wygodę przenoszenia i serwowania gotowego trunku. Produkcja ma miejsce we Włoszech.
• Użytkowanie:
Bialetti Moka Express może być używana na palnikach gazowych oraz elektrycznych. Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
• Jak działa moka?
Warto również podkreślić, że korzystanie z tej kawiarki jest banalnie wręcz proste! Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!
Płyn do usuwania kamienia w ekspresach kolbowych, automatycznych i przelewowych. Usuwa także osad z naczyń do serwowania kawy.
Tylko regularne usuwanie osadów wapiennych pozwoli na długie, sprawne działanie ekspresu, a ponadto pozwoli na uniknięcie potencjalnych uszkodzeń i kosztownych napraw.
Opakowanie: 1l
Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji.
Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml.
Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut!
• Konstrukcja:
Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso.
• Użytkowanie:
Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
• Jak działa moka?
Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!
Fellow Prismo to specjalnie zaprojektowana nakładka do klasycznego modelu AeroPress*, której zadaniem jest zamienić popularną strzykawkę w ekspres ciśnieniowy! Teraz wyciśniesz ze swojego Aeropressu nie tylko kawę przelewową, lecz także gęste espresso - w domu i w podróży.
Espresso!
Mimo, iż napary wyciśnięte przy użyciu Prismo nie zastąpią lepkiego, podwójnego espresso zaparzonego w profesjonalnej maszynie kolbowej, efekty są bardzo zadowalające - stosunek ceny, prostoty użycia i osiąganych efektów jest bezkonkurencyjny!
Kawa przyrządzona z pomocą Prismo charakteryzuje się wysokim body (jest gęsta) oraz znaczną intensywnością - jest bardziej skondensowana niż typowy napar z Aeropressu. Przypomina w smaku kawę z kawiarki bądź domowego ekspresu ciśnieniowego. Rozcieńczona niewielką ilością wody może także zmienić się naprawdę niezłe americano!
Konstrukcja
Urządzenie składa się z gwintu oraz metalowego sitka z otworami o średnicy 70 mikronów. Przy wylocie zamontowany jest specjalny zawór, który zapobiega przeciekaniu naparu.
Jak parzyć?
1. Nagrzej Aeropress z zamontowaną końcówką gorącą wodą.
2. Zmiel 20 gramów kawy tak, jak pod espresso (drobno).
3. Wylej wodę z Aeropressu, wsyp do niego kawę i wlej 50 - 60 mililitrów wody o temperaturze 96 stopni Celsjusza.
4. Mieszaj intensywnie przez 10 sekund.
5. Po minucie załóż tłok i przeciskaj prosto do filiżanki!
*Fellow Prismo nie jest kompatybilny z modelem AeroPress Go.
Za pomocą tego modelu Chemex Coffee Maker przygotujesz jednorazowo do 3 filiżanek kawy (pojemność 450ml).
Chemex Coffee Maker został wynaleziony w 1941 roku przez doktora Petera Schlumbohm. Projekt urządzenia powstał na podstawie doświadczeń zdobytych przez tego utalentowanego chemika. Jednoczęściowe naczynie w kształcie klepsydry wykonane jest z wysokiej jakości żaroodpornego szkła. Rolę uchwytu pełni oplatający je drewniany kołnierz z rzemieniem. Szkło, z którego zrobiony jest Chemex nie absorbuje zapachów, a co za tym idzie w żaden sposób nie wpływa na walory smakowe zaparzanej kawy. Produkcja odbywa się w Stanach Zjednoczonych.
Oprócz funkcjonalności, Chemex wyróżnia się niesamowitym designem. Jego wizualną elegancję można podziwiać na stałej ekspozycji w nowojorskim muzeum sztuki nowoczesnej (Museum of Modern Art). Dodatkowo został on wybrany przez Instytut Technologii w Illinois jako jeden ze 100 najlepiej zaprojektowanych produktów współczesnych czasów.
Przygotowanie ulubionej kawy za pomocą Chemex Coffee Maker jest niebywale proste i zajmuje 4 - 6 minut. Poza Chemexem potrzebujesz jedynie papierowych filtrów oraz dobrej kawy, którą należy zalać wodą (6-7g kawy na 100ml wody). Po instrukcję zaparzania kawy tą metodą zapraszamy na nasz blog.
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kawa kryje się pod tajemniczą nazwą Ora. Taki jest pomysł palarni SIMPLo - nie znajdziemy na opakowaniach znanych z niemal wszystkich palarni specialty szerokiego spektrum informacji. Próżno szukać na opakowaniu nazwy producenta, regionu, metody obróbki, wysokości plantacji czy innych detali. Z przodu widnieje tylko nazwa, która ma być nawiązaniem do wielkich utworów muzycznych oraz profil smakowy kawy - suszone owoce, jagody oraz landrynki. Z tyłu można wyciągnąć z opisu informację o tym, że są to ziarna z Etiopii, które po prostu pokocha się, bo obfitują w smak i są bezproblemowe.
Parzymy
Ziarna są ładne, drobne, wypalone w stopniu średnim. Z pewnością dobrze się sprawdzą także we french pressie, ekspresie przelewowym czy nawet w kawiarce i dadzą rześki, przyjemny napój. Po zmieleniu kawa pachnie słodko, z nutami cytrusowymi, niczym klasyczna, fajna Etiopia.
Dripper V60: 18g ziaren, 300ml wody o temperaturze 90 stopni. Klasyk. Do tego około 60g wody na preinfuzję. Po wlaniu jej do kawy kręcimy lekko dripperem, żeby woda równomiernie się rozprowadziła. Po 30 sekundach pierwsze zalanie do około 150ml i potem w porcjach sukcesywnie dolawamy do 300ml, co powinno nastąpić w okolicach 2:00 minuty. Pozwalamy przelać się wodzie, kończąc całe parzenie w niecałe 3:00 minuty. Efekt? Czarna herbata, delikatne, suszone, fioletowe owoce i słodki, cytrusowy finisz. W smaku, prócz czarnej herbaty i ponownie przyjemnych, suszonych owoców pojawia się silny posmak cytrynowych landrynek. Do tego niskie body, lekkość i orzeźwienie.
Chemex: Podobne efekty, ale jeszcze lżejsze, a landrynki przeszły nieco bardziej w stronę słodkiej cytryny, wyszły w chemeksie. Tutaj też, idąc za ideą prostoty, nie kombinujemy za dużo i stawiamy na klasyczne 30g kawy i 500ml wody, z 30-sekundową preinfuzją z 90g wody i czasem parzenia nieco powyżej 4:00 minut.
Aeropress może tu dać duże pole do popisu, zarówno w metodzie odwróconej i klasycznej. Ta kawa jest prosta w obsłudze i przyjemna za każdym razem, stąd śmiało można sobie ją parzyć w aeropressie tak, jak lubicie najbardziej. Co proponujemy? Mielimy kawę (18g) ciut drobniej niż do v60, stawiamy aeropress na szklance i za jednym razem wlewamy silnym strumieniem 250g. Zatykamy tubę, czekamy do 1:30 i przeciskamy. Charakterystyczny, "brudny" charakter aeropressu, do tego słodycz owoców i cytrusowy finisz.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Sidamo
Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Odmiana: Heirloom (lokalne odmiany arabiki)
Metoda obróbki: Washed
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnio-jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jednak kawa jest również warta spróbowania z kawiarki i ekspresu ciśnieniowego.
W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające czekoladę, karmel, orzechy i owoce pestkowe, szczególnie śliwka i nektarynka. Spróbuj także z odrobiną mleka dla podbicia nut orzechowych.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Minas
Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Rozmiar: V60-02
Kolor: biały
Materiał: ceramika
Chcielibyście zacząć przygodę z alternatywnymi metodami parzenia kawy, ale nie wiecie co wybrać? Dripper Hario V-60 to coś właśnie dla Was! Ten japoński gadżet pozwala wydobyć z kawy to, co najlepsze w prosty, a przy tym efektowny sposób. Metoda przelewowa zapewnia ogrom zabawy i możliwość eksperymentowania z kawą. Zaskoczcie znajomych bogatym smakiem i aromatem kawy, oraz techniką jej przygotowania!
Hario V60-02 pozwala na jednorazowe zaparzenie 300 – 500 ml kawy, co daje nam nawet kilka porcji. Wersja ceramiczna to stylowa konstrukcja dostępna w kilku kolorach, która z pewnością będzie ozdobą każdej kuchni. Ponadto charakteryzuje się ona bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody.
Do przygotowania wyśmienitej kawy potrzebujemy świeżo mielonej kawy wysokiej jakości, filtra, ulubionego kubka lub serwera, oraz wagi. Filtr umieszcza się w dripperze, który stawiamy na naczyniu, z którego będziemy serwować kawę. Przygotowanie naparu zajmuje jedynie 3 - 4 minuty. Dokładne instrukcje oraz porady dotyczące parzenia kawy za pomocą drippera znajdziecie na naszym blogu: DRIP.
Do plusów tej metody należy także niezwykle łatwa konserwacja. Po użyciu wystarczy usunąć filtr oraz umyć dripper pod bieżącą wodą lub w zmywarce.
Hario w tłumaczeniu oznacza „Król Szkła,” co doskonale odzwierciedla dobytek firmy. Marka została założona w 1921 roku i od tego czasu tworzy najwyższej jakości produkty ze szkła, ceramiki i metalu. Proces produkcji odbywa się w Japonii, przy zachowaniu dbałości o środowisko.
AeroPress Go to najnowsza wersja jednego z najbardziej znanych zaparzaczy do kawy na rynku! Powstał on w odpowiedzi na zapotrzebowanie na mniejszy, lżejszy i jeszcze łatwiejszy w transporcie AeroPress. Całe urządzenie mieści się w kubku i pozwala na przygotowanie doskonałej czarnej kawy w każdych warunkach - w podróży, w domu, a także w biurze.
AeroPress Go łączy w sobie zalety French Pressu, metody przelewowej oraz tradycyjnego ekspresu, dzięki czemu przygotowanie aromatycznej kawy jest niebywale proste i szybkie. Ponadto, urządzenie pozwala na nieograniczone odkrywanie walorów smakowych kawy poprzez eksperymentowanie z czasem parzenia, temperaturą wody, czy grubością mielenia ziaren. Urządzenie pozwala na zaparzenie do 237 ml kawy.
AeroPress Go to jeden z najbardziej poręcznych zaparzaczy do kawy na świecie - całość mieści się w wygodnym, zamykanym etui służącym za kubek. Jest on również lżejszy od standardowej wersji - waży mniej niż 200 g. Wymiary produktu:
AeroPress Go: 12cm x 9cm x 9cm
AeroPress Go z całym zestawem zamkniętym w kubku z pokrywką: 14cm x 10cm x 10cm
Zawartość zestawu:
AeroPress Go,
100 filtrów papierowych,
składane mieszadło,
miarka,
kubek / etui,
silikonowa pokrywka,
pojemnik na 20 filtrów.
Świetny pomysł na prezent dla każdego miłośnika kawy, który uwielbia podróżować!
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o Aeropressie Go zajrzyj na naszego bloga - klik.
Za pomocą tego modelu Chemex Coffee Maker przygotujesz jednorazowo do 6 filiżanek kawy (pojemność 900ml).
Chemex Coffee Maker został wynaleziony w 1941 roku przez doktora Petera Schlumbohm. Projekt urządzenia powstał na podstawie doświadczeń zdobytych przez tego utalentowanego chemika. Jednoczęściowe naczynie w kształcie klepsydry wykonane jest z wysokiej jakości żaroodpornego szkła. Rolę uchwytu pełni oplatający je drewniany kołnierz z rzemieniem. Szkło, z którego zrobiony jest Chemex nie absorbuje zapachów, a co za tym idzie w żaden sposób nie wpływa na walory smakowe zaparzanej kawy. Produkcja odbywa się w Stanach Zjednoczonych.
Oprócz funkcjonalności, Chemex wyróżnia się niesamowitym designem. Jego wizualną elegancję można podziwiać na stałej ekspozycji w nowojorskim muzeum sztuki nowoczesnej (Museum of Modern Art). Dodatkowo został on wybrany przez Instytut Technologii w Illinois jako jeden ze 100 najlepiej zaprojektowanych produktów współczesnych czasów.
Przygotowanie ulubionej kawy za pomocą Chemex Coffee Maker jest niebywale proste i zajmuje 4 - 6 minut. Poza Chemexem potrzebujesz jedynie papierowych filtrów oraz dobrej kawy, którą należy zalać wodą (6-7g kawy na 100ml wody). Po instrukcję zaparzania kawy tą metodą zapraszamy na nasz blog.
Hario Buono Kettle to najlepszy przyjaciel baristy, w postaci praktycznego dzbanka służącego do gotowania wody. Ze względu na swą precyzję, jest szczególnie przydatny przy zaparzaniu kawy metodami alternatywnymi jak Drip, Chemex czy Aeropress.
Wyprofilowana szyjka zapewnia pełną kontrolę nad strumieniem wody. Dzięki temu masz wpływ na tempo oraz miejsce, w które kierujesz wodę. Minimalistyczny i industrialny design, oraz precyzja nalewania zdecydowanie wyróżniają Buono Kettle na tle innych czajników.
Solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej z elementami z tworzywa sztucznego czynią Buono Kettle czajnikiem na długie lata. Dodatkową zaletą jest to, że może on być używany na wszystkich rodzajach płyt grzewczych. Jego wygląd i funkcjonalność zostały docenione w 2009 roku podczas międzynarodowej wystawy World Tea Expo, gdzie Buono Kettle wygrał w kategorii najlepszego nowego produktu.
Pojemność całkowita: 1,2l
Pojemność użytkowa: 800ml
Dostępna jest również wersja elektryczna 0,8l: Hario Buono Electric Kettle.
Średnica całkowita dna to 14,4 cm, natomiast średnica powierzchni styku z podłożem to 12,5cm.
Poniższy film przedstawia przykładowe użycie Hario Buono Kettle w parze z Chemexem:
Oatly to seria napojów roślinnych stanowiących świetną alternatywę dla mleka krowiego. To produkty bogate w substancje odżywcze, witaminy oraz minerały. Napoje Oatly są odpowiednie dla wegetarian i wegan. To świetny dodatek do porannego musli i koktajli owocowych.
Organiczny napój z owsa. Jest to produkt w 100% roślinny, nie zawiera laktozy. Bez sztucznych dodatków takich jak środki aromatyzujące i wzmacniacze smaku.
Składniki: Baza owsiana (woda, owies * 10%), sól morska.
Hario Buono Kettle w nowej wersji kolorystycznej. Niezastąpiony w pracy baristy, praktyczny czajnik służący do gotowania i nalewania wody. Ze względu na wylewkę zapewniającą kontrolę nad strumieniem nalewanej wody, jest szczególnie przydatny przy zaparzaniu kawy metodami alternatywnymi jak Drip, Chemex czy Aeropress.
Wyprofilowana szyjka pozwala precyzyjnie nalewać wodę. Dzięki temu masz wpływ na tempo oraz miejsce, w które kierujesz wodę.
Czajnik wyróżnia minimalistyczne, industrialne wzornictwo - falowany kształt korpusu jest charakterystyczny dla serii Hario V60.
Solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej z elementami z tworzywa sztucznego czynią Buono Kettle solidnym czajnikiem na długie lata.
Jego wygląd i funkcjonalność zostały docenione w 2009 roku podczas międzynarodowej wystawy World Tea Expo, gdzie Buono Kettle wygrał w kategorii najlepszego nowego produktu.
Dodatkową zaletą jest to, że może on być używany na wszystkich rodzajach płyt grzewczych.
Pojemność całkowita: 1,2l
Pojemność użytkowa: 800 ml
Średnica całkowita dna to 14,4 cm, natomiast średnica powierzchni styku z podłożem to 12,5cm.
Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość.
Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Kawiarka Bialetti Moka Express to najbardziej klasyczny model światowego lidera wśród producentów kawiarek, firmy Bialetti. To właśnie ta kawiarka w latach trzydziestych XX wieku rozsławiła włoskiego producenta. Do dziś jest to najpopularniejszy model moki na świecie, o czym świadczy już ponad 200 milionów wyprodukowanych egzemplarzy.
Kawiarka Bialetti 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 250ml). Pojemność całkowita to 300ml.
Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut!
• Konstrukcja:
Odlewana z aluminium kawiarka zachwyca jakością wykonania. Klasyczny, niezmieniony przez dziesięciolecia kształt będzie oryginalnym elementem każdej kuchni. Rączka i dodatkowy uchwyt z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym zapewniają wygodę przenoszenia i serwowania gotowego trunku. Produkcja ma miejsce we Włoszech.
• Użytkowanie:
Bialetti Moka Express może być używana na palnikach gazowych oraz elektrycznych. Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
• Jak działa moka?
Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Sul de Minas
Metoda obróbki: Pulped natural
Odmiana: Yellow Bourbon
Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Elektryczny czajnik do codziennego użytku, o niezwykłym wzornictwie i praktycznych funkcjach.
Doskonałość w minimalistycznej formie — czajnik elektryczny Fellow Corvo EKG, spełni nawet najbardziej wygórowane oczekiwania. Dzięki zastosowaniu szeregu nowoczesnych rozwiązań i minimalistycznej formie ozdobi każdą kuchnię i pomoże przygotować najlepszą herbatę w błyskawicznym tempie.
Funkcja dokładnej regulacji temperatury w zakresie od 40 do 100 stopni Celsjusza pozwoli dostosować stopień ogrzania wody do wymagań konkretnego napoju lub metody parzenia. Wbudowany stoper, będzie odmierzać dla Ciebie czas parzenia, dzięki czemu nigdy już nie wypijesz niesmacznej kawy czy herbaty. Czajnik elektryczny Fellow Corvo EKG nie tylko podgrzewa wodę w precyzyjny sposób, ale także umożliwia podtrzymanie jej temperatury przez kolejnych 60 minut, co szczególnie docenią organizatorzy domowych przyjęć. Dzięki pojemności aż 900 ml i funkcji utrzymywania temperatury niezwykle szybko przygotujesz gorące napoje dla członków rodziny i gości.
Czajnik Fellow Corvo EKG został zaprojektowany z myślą o bezpieczeństwie i ekologii, dlatego automatycznie wyłącza się po 15 minutach bezczynności. Jest to szczególnie istotne, zważywszy na fakt, że czajnik bardzo szybko podgrzewa wodę, korzystając z imponującej mocy 1200 W. Elegancki korpus oraz przykrywkę wykonano z najwyżej jakości, bezpiecznej stali nierdzewnej, a uchwyt z solidnego tworzywa sztucznego dodatkowo obciążono, zapewniając stabilność podczas nalewania wody. Istotną zaletą czajnika Fellow Corvo EKG jest również czytelny wyświetlacz LCD, z funkcją wyświetlania czasu, wspomagający kontrolę nad procesem parzenia napojów.
Dlaczego to produkt dla Ciebie?
Dokładna regulacja temperatury w szerokim zakresie ⇒ ułatwia zaparzenie każdego rodzaju kawy i herbaty
Wbudowany stoper ⇒ pozwala na mierzenie czasu parzenia Twojej ulubionej kawy
Eleganckie, nowoczesne wzornictwo ⇒ sprawia, że chcesz oglądać go w swojej kuchni
Nie musisz już wybierać między estetyką a funkcjonalnością
Fellow Corvo EKG łączy w sobie piękny design z szeregiem zaawansowanych funkcji:
Praktyczna pojemność 900 ml pozwala na zaparzenie kawy dla całej rodziny.
Elektroniczna regulacja temperatury w zakresie od 40 do 100 stopni Celsjusza.
Temperatura jest ustawiana w prosty i szybki sposób za pomocą pokrętła, a czytelny wyświetlacz wskaże aktualną i docelową wartość temperatury.
Temperaturę można wyświetlać w stopniach Celsjusza lub Fahrenheita.
Funkcja Hold utrzymująca temperaturę do 60 minut.
Automatyczne wyłączanie czajnika po 15 minutach bezczynności.
Funkcja stopera. Wyświetlacz LCD ma funkcję wyświetlania czasu, co jest szczególnie przydatne w przypadku parzenia kawy metodami alternatywnymi.
Szybkie podgrzewanie wody dzięki mocy 1200 W.
Korpus oraz przykrywka wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 304 18/8. Uchwyt z wytrzymałego tworzywa sztucznego jest dodatkowo dociążony aby zapewnić przeciwwagę i zwiększyć stabilność podczas nalewania.
Wymiary: 29,2 cm x 17,1 cm x 20,3 cm.
220V, wtyczka europejska.
Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane.
Pochodzenie: Etiopia Guji
Opinia roastera:
Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Elektryczny młynek do użytku domowego stworzony z myślą o miłośnikach alternatywnych metod parzenia kawy. Młynek z żarnami w wersji 1.1.
Dlaczego elektryczny młynek Fellow ODE to produkt dla Ciebie?
Dokładna i prosta regulacja grubości mielenia ⇒ pozwala na zmielenie kawy do każdej alternatywnej metody parzenia
Duże, płaskie żarno o średnicy aż 64mm ⇒ zapewnia równe i szybkie mielenie
Eleganckie, nowoczesne wzornictwo ⇒ sprawia, że chcesz oglądać go w swojej kuchni
Fellow Ode łączy w sobie piękny design z szeregiem zaawansowanych funkcji:
Pokrętło na froncie pozwala na łatwą regulację grubości mielenia. Możesz wybrać jeden z 31 stopni, w zależności od tego, pod jaką metodę parzenia chcesz zmielić kawę. Młynek sprawdzi się do takich metod jak AeroPress, drip, Chemex, French Press czy Cold Brew.
Żarna w wersji 1.1 niczym w profesjonalnych młynkach. Duże, stalowe, płaskie żarna o średnich 64 mm zapewniają równe mielenie na każdym ustawieniu.
System PID - zapewnia jednostajną, stabilną pracę silnika.
Automatyczne zakończenie mielenia. System wykrywa obecność ziarna w hopperze - po zakończeniu mielenia młynek automatycznie przestaje pracować.
Hopper mieści 80 gramów ziarna - jest stworzony do wsypywania pojedynczej dozy ziarna. Pozwala to na zaoszczędzenie miejsca.
Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z aluminium. Na jego dnie jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku. Zastosowano tu także rozwiązanie znane z profesjonalnych młynków - łopatka umieszczona przy zsypie pomaga pozbyć się resztek kawy z urządzenia, dzięki czemu retencja młynka jest wyjątkowo niska.
Obudowa jest elegancka i solidna, wykonana z aluminium z dodatkami z tworzywa sztucznego.
Niewielkie wymiary pozwalają na wygodne umiejscowienie młynka na blacie.
Wymiary (Gł. x szer. x wys.) 23,9 cm x 10,5 cm x 24,1 cm.
220V, wtyczka europejska.
Industrialne wzornictwo w połączeniu z materiałami wysokiej jakości:
Wygodne pokrętło do regulacji grubości mielenia oraz magnetyczny pojemnik na zmieloną kawę:
Zbiornik zaprojektowany na pojedynczą dozę ziarna stanowi świetne połączenie z systemem automatycznego wyłączania po zakończeniu mielenia:
Mielona meszanka kaw jakości specialty wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, najlepiej smakuje przyrządzona za pomocą ekspresu przelewowego lub french pressa. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz zbliżona do nut kakao. Dobrze zbalansowana, o pełnej teksturze.
Fika to ważny element szwedzkiej kultury, oznaczający przerwę na kawę lub herbatę. W tym przypadku jest to także kawa, która została stworzona aby kultywować tę tradycję.
Aktualna mieszanka zawiera następujące ziarna:
- Brazylia Fazenda Dois Irmaos/Pantano
- Etiopia Adreacha Gr. 2
- Salwador Menendez 84+
Mieszanka składa się z najwyższej jakości ziaren Arabiki. Powolny proces palenia zapewnia zrównoważony, pełny smak i aromat.
Jest to kawa o średniej zawartości kofeiny. To flagowa mieszanka palarni Pellini, przeznaczona dla najbardziej wymagających smakoszy włoskiej kawy.
Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Rwanda
Opinia roastera:
TO OWOC – NIE ZAKAZANY!
To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!
Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.
Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Tło dla tej mieszanki, pochodzi z tęsknoty za prawdziwym, ciemnym paleniem kawy o wysokiej jakości ziarnach. Mimo, że ziarna są ciemno palone, utrzymuje się ich wyraźny i intensywny aromat. Kawa ta posiada przyjemnie dymny posmak, z lekką nutą słodyczy, oraz ze sporą owocowością.
Dzięki doświadczeniu w ciemnym paleniu kawy, ziarno nadal zachowuje większość swoich aromatów. Posmak jest wyraźny i pozostaje na długo. Kawa idealne pasuje do ekspresów przelewowych, ekspresów ciśnieniowych, kawiarek i french pressów.
W obecnej mieszance znajdują się ziarna:
- Brazylia Fazenda Dois Irmaos/Pantano
- Etiopia Adreacha Gr. 2
- Salwador Menendez
Superpyszna i orzeźwiająca! Niczym placek owocowy w filiżance!
Opis:
Bezpłciowe, ładnie pachnące ale zupełnie nie smakujące herbaty to już historia! Dzięki Teapigs, producentowi herbat, który pakuje do swoich herbat możłiwie największe kawałki owoców i całe jagody (w przypadku tej herbaty są to całe owoce żurawiny i jagody), dzięki temu dostajesz to czego spodziewasz się po owocowej herbacie, mocno owocowy, konkretny smak, bez sztucznych dodatków.
Pochodzenie: Nigeria
Jak smakuje?
Super pysznie i owocowo! Niczym placek owocowy w filiżance!
Pij ją gdy czujesz się:
Spowolniony i bez ochoty na cokolwiek. Antyoksydanty z owoców pozwolą Ci się pozbyć słynnego syndromu „Zdeptanego jeża” czy po prostu zwykłego zmęczenia.
NIE zawiera kofeiny
Pamiętaj, żadna tania herbata z pyłu herbacianego nie zafunduje Ci takich doznań smakowych jak herbaty z wyselekcjonowanych całych liści
Przygotowanie:
Zalej gorącą wodą
Parz przez około 3 minuty
o Saszetka - 1 na osobę, parz przez 3 minuty.
o Herbata luzem - 2 łyżeczki na osobę, parz przez 3 minuty.
Herbata być może wymaga więcej cierpliwości przy parzeniu niż herbaty ekspresowe, ale jej smak zdecydowanie Ci to wynagrodzi z nawiązką!
Carter Everywhere Mug to wyjątkowy kubek termiczny od firmy Fellow. Jest wytrzymały, szczelny, długo utrzymuje temperaturę oraz zachwyca swoim wyjątkowym designem. Idealny wybór dla kogoś o wysokich wymaganiach względem produktu.
Kubek ten został zaprojektowany, w taki sposób byś mógł cieszyć się pełnym aromatem swojego napoju. Otwór jest szeroki a grubość jego krawędzi została dostosowana by użytkowanie było prostsze i bardziej przypominało doświadczenie picia z klasycznego kubka. Wewnątrz posiada specjalną ceramiczną powłokę, która nie wpływa na smak napoju.
Najważniejsze cechy:
- Pojemność: 473 ml.
- Materiał: stal nierdzewna, ceramika.
- Utrzymywanie wysokiej temperatury do 12 godzin i niskiej do 24 godzin.
- W 100% wolny od BPA.
- Nie przecieka.
- Pasuje do większośći kawowych zaparzaczy - Drippery V60 i AeroPress (średnica 69 mm).
- Wysokość: 15,7 cm, średnica: 8,6 cm.
- Należy myć ręcznie. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Młynek do kawy Wilfa Svart CGWS-130B to idealny wybór zarówno dla początkujących kawoszy, jak i dla wytrawnych home baristów szukających elektrycznego urządzenia gwarantującego dobre mielenie. Młynek polecany jest szczególnie do mielenia kawy pod metody alternatywne.
Poza eleganckim wyglądem, młynek Wilfa Svart Aroma charakteryzuje się ogromną funkcjonalnością:
ŻARNA
Solidne żarna zapewniają szybki i równy przemiał. Stal nierdzewna gwarantuje wytrzymałość przez lata i ogrom kilogramów zmielonych ziaren.
REGULACJA MIELENIA
To niezwykle proste - dzięki pięciu sugerowanym ustawieniom mielenia bez problemu zmielisz kawę do french pressa, kawiarki, Aeropressa czy drippera. Mielenie w młynku Wilfa Aroma ustawia się bezstopniowo, a dodatkowa skala ułatwia regulację.
UDOGODNIENIA
- Wbudowany minutnik pozwala na precyzyjne ustawienie dozy kawy za każdym razem.
- W hopperze mieści się 250g ziaren, a wygodny zbiornik na zmieloną kawę jest wykonany z tworzywa sztucznego z filtrem UV.
- Pod młynkiem znajduje się miejsce na kabel.
- Młynek Wilfa CGWS-130B został także wyposażony w system zabezpieczający silnik przed przeciążeniem.
Fellow Stagg to czajnik stworzony z myślą o alternatywnych metodach zaparzania. Dopracowany wygląd, wyprofilowana wylewka oraz wbudowany termometr z pewnością zadowolą każdego baristę.
Korpus czajnika oraz przykrywka to wysokiej jakości stal nierdzewna 304 18/8, pokryta farbą w kolorze czarnego matu, która jest bezpieczna w kontakcie z żywnością. Uchwyt z wytrzymałego tworzywa sztucznego jest dodatkowo dociążony aby zapewnić przeciwwagę i zwiększyć stabilność podczas nalewania. Naczynie może być używane na kuchenkach gazowych i elektrycznych. Nie jest kompatybilne z płytami indukcyjnymi.
Dzięki odpowiednio wyprofilowanej wylewce, zaparzanie kawy w Chemexie lub dripperze będzie bardziej precyzyjne i powtarzalne, a do tego będzie sprawiać jeszcze większą przyjemność.
Termometr wbudowany w pokrywę pozwala dokładne określić temperaturę wody, która wskazywana jest w stopniach Celsjusza i Fahrenheita.
Najniższa cena: 329,90 zł
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...