Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Outlet

Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 79 dostępnych
Ostatnie sztuki
Promocja
Alpro - Napój owsiany Barista 750ml (outlet)

Producent: ALPRO

Alpro to napój roślinny stanowiący świetną alternatywę dla mleka krowiego. Wersja Alpro Oats Barista to napój owsiany stworzony z myślą o profesjonalnym środowisku gastronomicznym. Idealny wybór, kiedy oczekujesz od roślinnego napoju kremowej konsystencji. Świetnie się pieni, jest doskonały do wszelkich kaw mlecznych.  To produkt w 100% naturalny, bogaty w substancje odżywcze, witaminy (B2 i D2) oraz minerały – bez dodatku cukru, czy sztucznych dodatków takich jak środki aromatyzujące i wzmacniacze smaku. Napoje Alpro są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Idealna mleczna kawa bez mleka? Z Barista Owies to możliwe! Napój Alpro doskonale komponuje się z każdą kawą. Napój dobrze się pieni i nie tworzy grudek, dlatego jest chętnie wybierany do profesjonalnego użycia. Docenią go także miłośnicy kawy, którzy uwielbiają przyrządzać ją samodzielnie, gdyż pozwala szybko stworzyć puszystą, delikatną piankę. Świetnie smakuje zarówno schłodzony, jak i podgrzany – w zależności od Twoich preferencji. Alpro Napój Owsiany Barista świetnie smakuje nie tylko z kawą. Ten przepyszny dodatek połączysz także z ulubionym owocami, musli, koktajlem białkowym czy płatkami owsianymi. Jest bardzo dobrym wyborem na każdą porę dnia. Wykorzystasz go także do gotowania i pieczenia, gdzie podkreśli delikatnie smak przygotowywanych potraw. Składniki: Baza owsiana (95,6%) (woda, owsiana (10%)), olej słonecznikowy, błonnik z korzenia cykorii, białko grochu, regulator kwasowości (fosforany potasu), sól morska, witaminy (B2, D2). Wartość odżywcza w 100 ml: wartość energetyczna 248 k / 59 kcal, tłuszcze 3 g - w tym tłuszcze nasycone 0,3 g, węglowodany 6,7 g, - w tym cukry 3,3 g, błonnik 1,0 g białko 0,8 g, sól 0,13 g, witamina D2 0,75 μg*, ryboflawina (B2) 0,21 mg* *15% referencyjnej wartości spożycia.
Najniższa cena: 9,99 zł
9,99 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Honduras La Paz Marcala Washed Espresso 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Honduras, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, czekolady i orzechów.  Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: La Paz, Marcala Odmiana: Bourbon,Caturra, Typica Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
Najniższa cena: 29,75 zł
35,00 zł
Promocja
Doubleshot - Flirt Blend Filter 300g (outlet)

Producent: DOUBLE SHOT

Data palenia: 05.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Etiopii i Kostaryki, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu i czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia, Kostaryka Farma: Costa Rica Macho, Ethiopia Fero Metoda obróbki: Washed, Honey Odmiana: Catuai, Heirloom
Najniższa cena: 61,20 zł
72,00 zł
Promocja
YOCO - Kolumbia Castillo Peach Filter 250g (outlet)

Producent: YOCO

Data palenia: 01.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do moreli, brzoskwini, bergamotki, migdałów i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Armenia Odmiana: Castillo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1400 - 1450 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt.
Najniższa cena: 94,35 zł
111,00 zł
Promocja
LaCava - Kolumbia El Rubi Washed Espresso 250g (outlet)

Producent: LACAVA

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć naturalne akcenty grejpfruta, wanilii, karmelu i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Acevedo, Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Colombia El Rubi washed to kawa, która już po raz trzeci gości w naszej ofercie. Ziarna pochodzą z okolic miasta San Adolfo w regionie Huila, gdzie połączenie sprzyjającego klimatu, żyznej gleby i troski plantatorów stworzyło niepowtarzalne warunki dla osiągnięcia kawy doskonałej. W filiżance, El Rubi rozkwita wraz z zamkniętą w ziarnach energią grejpfruta i otula aksamitną słodyczą wanilii przeplatanej nutą karmelu. Całość uzupełniona jest subtelnym akcentem czarnej herbaty, który dodaje głębi i wyjątkowego charakteru każdemu łykowi. OPINIA ROASTERA Jedna z dwóch odsłon mojej ulubionej kawy. Tutaj klasyczny washed wypalony pod „esko”. Dzieje się. Spróbuj. Podziękujesz później.
69,00 zł
Ostatnie sztuki
Promocja
Natumi - Napój orkiszowy bez dodatku cukru 1L (outlet)

Producent: NATUMI

Najniższa cena: 5,59 zł
9,90 zł
Promocja
Caffenation - Kolumbia Antioquia Bomba de Fruta Natural Espresso 250g (outlet)

Producent: CAFFENATION

Data palenia: 12.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Kolumbii, wypalona w belgijskiej palarni Caffenation. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku dobrze zbalansowana, o nutach lemoniady wiśniowej, dojrzałych owoców tropikalnych i owoców kandyzowanych.  Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Antioquia Metoda obróbki: Natural Producent: Juan Saldarriaga Położenie upraw: 1800 m n.p.m. OPINIA ROASTERA: Ta kawa to świadectwo trwałego partnerstwa między Caffenation a Juanem, a także naszego zaangażowania w dostarczanie wyjątkowych kaw miłośnikom kawy na całym świecie. Produkcja kaw naturalnych, takich jak ta, wiąże się z wyzwaniami, szczególnie dla lokalnych producentów. W przeciwieństwie do kaw mytych, które w Kolumbii można sprzedać do Krajowej Federacji Plantatorów Kawy (FNC), kawy naturalne często nie znajdują rynku lokalnie. Stwarza to dylemat dla producentów, którzy muszą radzić sobie z ryzykiem i niepewnością związanymi z tą metodą produkcji. Jednak pomimo tych wyzwań Juan nadal co roku produkuje wyjątkowe kawy naturalne. Jakość jego kawy jest tak wyjątkowa, że chętnie płacimy za nią cenę znacznie przewyższającą ceny FNC lub Fairtrade.
Najniższa cena: 65,00 zł
65,00 zł
Promocja
3fe - Malarkey Blend Omniroast 250g (outlet)

Producent: 3FE

Data palenia: 22.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Kenii, Etiopii i Salwadoru, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty owoców. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia / Etiopia / Salwador Farma: Mandela / Sharro / Las Brumas Odmiana: SL28, SL34, Pacamara Metoda obróbki: Washed / Natural
Najniższa cena: 50,15 zł
59,00 zł
Promocja
SIMPLo - Etiopia Ora Filter (outlet)

Producent: SIMPLO

Data palenia: 14.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa kryje się pod tajemniczą nazwą Ora. Taki jest pomysł palarni SIMPLo - nie znajdziemy na opakowaniach znanych z niemal wszystkich palarni specialty szerokiego spektrum informacji. Próżno szukać na opakowaniu nazwy producenta, regionu, metody obróbki, wysokości plantacji czy innych detali. Z przodu widnieje tylko nazwa, która ma być nawiązaniem do wielkich utworów muzycznych oraz profil smakowy kawy - suszone owoce, jagody oraz landrynki. Z tyłu można wyciągnąć z opisu informację o tym, że są to ziarna z Etiopii, które po prostu pokocha się, bo obfitują w smak i są bezproblemowe.   Parzymy Ziarna są ładne, drobne, wypalone w stopniu średnim. Z pewnością dobrze się sprawdzą także we french pressie, ekspresie przelewowym czy nawet w kawiarce i dadzą rześki, przyjemny napój. Po zmieleniu kawa pachnie słodko, z nutami cytrusowymi, niczym klasyczna, fajna Etiopia. Dripper V60: 18g ziaren, 300ml wody o temperaturze 90 stopni. Klasyk. Do tego około 60g wody na preinfuzję. Po wlaniu jej do kawy kręcimy lekko dripperem, żeby woda równomiernie się rozprowadziła. Po 30 sekundach pierwsze zalanie do około 150ml i potem w porcjach sukcesywnie dolawamy do 300ml, co powinno nastąpić w okolicach 2:00 minuty. Pozwalamy przelać się wodzie, kończąc całe parzenie w niecałe 3:00 minuty. Efekt? Czarna herbata, delikatne,  suszone, fioletowe owoce i słodki, cytrusowy finisz. W smaku, prócz czarnej herbaty i ponownie przyjemnych, suszonych owoców pojawia się silny posmak cytrynowych landrynek. Do tego niskie body, lekkość i orzeźwienie.  Chemex: Podobne efekty, ale jeszcze lżejsze, a landrynki przeszły nieco bardziej w stronę słodkiej cytryny, wyszły w chemeksie. Tutaj też, idąc za ideą prostoty, nie kombinujemy za dużo i stawiamy na klasyczne 30g kawy i 500ml wody, z 30-sekundową preinfuzją z 90g wody i czasem parzenia nieco powyżej 4:00 minut. Aeropress może tu dać duże pole do popisu, zarówno w metodzie odwróconej i klasycznej. Ta kawa jest prosta w obsłudze i przyjemna za każdym razem, stąd śmiało można sobie ją parzyć w aeropressie tak, jak lubicie najbardziej. Co proponujemy? Mielimy kawę (18g) ciut drobniej niż do v60, stawiamy aeropress na szklance i za jednym razem wlewamy silnym strumieniem 250g. Zatykamy tubę, czekamy do 1:30 i przeciskamy. Charakterystyczny, "brudny" charakter aeropressu, do tego słodycz owoców i cytrusowy finisz. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m. Odmiana: Heirloom (lokalne odmiany arabiki) Metoda obróbki: Washed
Najniższa cena: 60,00 zł
60,00 zł
Promocja
Doubleshot - Nikaragua El Poste Washed Filter 300g (outlet)

Producent: DOUBLE SHOT

Data palenia: 07.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty melisy lekarskiej, karmelu i żółtych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua Farma: El Poste - Guillermo Montenegro Metoda obróbki: Washed Odmiana: Arabica
Najniższa cena: 75,65 zł
89,00 zł
Promocja
3fe - Kolumbia La Serrania Omniroast Decaf - Kawa bezkofeinowa Omniroast (outlet)

Producent: 3FE

Data palenia: 22.05.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady oraz marmolady limonkowej. Kraj: Kolumbia Region: Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Colombia, Castillo Położenie upraw: 1500 - 1750 m n.p.m.
Najniższa cena: 52,70 zł
62,00 zł
Promocja
Fellow - Stagg Wooden Kit - Drewniane uchwyty do czajnika - Orzech Włoski (outlet)

Producent: FELLOW

Drewniana rączka i uchwyt pokrywy do czajników Fellow. Dodaj swojemu czajnikowi jeszcze więcej stylu! Elementy są wykonane z drewna orzecha włoskiego. Zestaw zawiera rączkę, uchwyt pokrywy oraz śrubę mocującą. Zestaw jest odpowiedni do czajników Stagg Pour-Over Kettle, Raven Tea Kettle, Stagg EKG/EKG+, Corvo EKG oraz Stagg Mini. Czajników nieelektrycznych z drewnianymi uchwytami należy używać wyłącznie na kuchenkach indukcyjnych lub elektrycznych - drewniane elementy mogą ulec uszkodzeniu na kuchenkach gazowych. Producent zaleca nie łączyć uchwytów z orzecha włoskiego z czajnikami w kolorze białym. Olejki z drewna w tym przypadku mogą zabarwiać powierzchnię czajnika. *Czajnik i dodatkowe akcesora widoczne na zdjęciach nie są elementami zestawu.
Najniższa cena: 89,00 zł
179,90 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Gwatemala Amapolas Espresso 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 27.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, zielonego jabłka i cytryny. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Caturra, Typica, Bourbon, Catuai Metoda obróbki: Washed Punkty w cuppingu: 85 / 100 punktów
Najniższa cena: 35,00 zł
35,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - Sommerespresso 250g (outlet)

Producent: SOLBERG & HANSEN

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii i Kolumbii, wypalana w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty wiśni, czekolady i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia / Kolumbia Region: Guji / Tolima Metoda obróbki: Washed Odmiana: Welisho, Kurume/Castillo, Caturra, Colombia Położenie upraw: 2000 / 1800 m n.p.m.
Najniższa cena: 58,65 zł
69,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Kolumbia Washed Sugarcane - Kawa Bezkofeinowa Filter 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.08.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki węgierki, czekolady i kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Narino Producent: Procaal Metoda obróbki: Washed Sugarcane Decaf Odmiana: Caturra, Castillo, Colombia Położenie upraw: 1700 - 2300 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85 / 100 pkt.
Najniższa cena: 55,00 zł
55,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Kenia Thiururi Washed Filter 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 24.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, maliny i białej herbaty. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1550 - 1650 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.
Najniższa cena: 62,00 zł
62,00 zł
Promocja
Lazy Legs - Kolumbia Cauca Washed Filter 250g (outlet)

Producent: LAZY LEGS

Data palenia: 24.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa jest owocowa, o wyczuwalnych nutach jabłka, karmelu i limonki.   Kraj pochodzenia: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, castillo, colombia Położenie upraw: 1200-1700 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84,25 / 100 punktów  
Najniższa cena: 52,00 zł
52,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Brazylia Mogiana Espresso 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 11.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, mlecznej czekolady i orzechów laskowych. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Mogiana, Sao Paulo Odmiana: Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
Najniższa cena: 29,00 zł
29,00 zł
Promocja
PIXEL - Etiopia Legesse Barsamo Nensebo Natural Filter 250g (outlet)

Producent: PIXEL

Data palenia: 25.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez PIXEL. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czarnej herbaty, owoców pestkowych, cytrusów i czekolady. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Nensebo West Arsi Farma: Farma Rodziny Borsamo Producent: Legesse Borsamo Odmiana: JARC Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 2040 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 pkt
Najniższa cena: 59,00 zł
59,00 zł
Promocja
Kruve Sifter Base - Silver - Odsiewacz do kawy z 5 sitkami (outlet)

Producent: KRUVE

Kruve Sifter to profesjonalny odsiewacz do kawy, który pozwoli Ci wydobyć z niej jeszcze więcej smaku. Zestaw BASE zawiera odsiewacz w kolorze srebrnym, 5 sitek do mielonej kawy o wielkości oczek 300, 500, 800, 1100 i 1400 mikrometrów. Zestaw z tymi sitkami sprawdzi się zarówno do espresso, jak i do metod przelewowych. Dodatkowo, do zestawu dołączona jest miarka Kruve Brewler. Idealnie zmielone ziarno to nie tylko stopień zmielenia odpowiednio dobrany do metody parzenia, lecz także równe cząsteczki kawy. Dzięki temu kawa parzy się równomiernie, co przekłada się na jej smak. Kruve pozwala na dokładne oddzielenie zbyt małych i zbyt dużych drobinek, w wyniku czego otrzymujemy cząsteczki tej samej wielkości. Odsiewacz składa się z trzyczęściowego korpusu oraz drewnianej pokrywy z logo marki. Wewnątrz, na dwóch poziomach umieszcza się sitka, kolejno o drobniejszych i grubszych oczkach. Całość jest świetnie spasowana i wykonana z materiałów najwyższej jakości. Użycie Kruve jest proste: wystarczy wsypać zmieloną kawę na górne sitko, zamknąć pokrywę i potrząsać przez 30 - 60 sekund. Zbyt drobne cząsteczki zbiorą się na dnie, zbyt grube pozostaną na górnym sitku, a te odpowiednie na dolnym sitku. Po użyciu wystarczy opłukać sitka pod wodą. Kruve to także świetny kalibrator młynka. Producent rekomenduje odpowiednie sitka pod konkretne metody parzenia. Korzystając z zaleceń, po zmieleniu kawy pod wybraną metodę parzenia, wystarczy ją przesiać z użyciem sugerowanych sitek. W rezultacie powinniśmy dążyć do osiągnięcia  jak najbardziej zbliżonego stosunku zbyt drobnych i zbyt grubych cząsteczek. W przypadku znaczącej przewagi grubego pyłu powinniśmy mielić ziarno nieco drobniej; analogicznie mielić grubiej w przypadku przewagi drobnego pyłu.   Kruve Brewler Kruve Brewler to miarka do kawy ziarnistej i mielonej. Duże otwory pozwalają w prosty sposób sklasyfikować rozmiar zielonego ziarna, natomiast skala z mniejszymi otworami ułatwiają określenie rozmiaru zmielonej kawy. Narzędzie zapewnia precyzję w mikronach, dzięki czemu unikniesz określania wielkości drobinek a podstawie porównań do piasku czy soli. Dodatkowo, miarka jest wyposażona w standardową linijkę o długości 16 cm i przydatne przeliczniki jednostek. Narzędzie sprawdzi się dla roasterów oraz dla baristów, do kalibracji młynków. Cechy: - Pomiar zmielonej kawy w zakresie 200 - 1600um - sprawdzi się przy ustawianiu młynka. - Określenie rozmiaru zielonego ziarna w zakresie 11 - 20/64" - Przydatne przeliczniki jednostek miar. - Linijka o długości 16 cm - sprawdzi przy mierzeniu portafiltra.
Najniższa cena: 327,25 zł
385,00 zł
Promocja
Father's Coffee - Peru Rioja Washed Filter 300g (outlet)

Producent: FATHER'S COFFEE

Data palenia: 24.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee.  Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty agrestu, kwiatu lipy i paneli. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Perlamayo, Huabal Farma: El Perlamayo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1800 - 1900 m n. p. m.
Najniższa cena: 75,00 zł
75,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Gwatemala Amapolas Espresso 1kg (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 23.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, zielonego jabłka i cytryny. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Caturra, Typica, Bourbon, Catuai Metoda obróbki: Washed Punkty w cuppingu: 85 / 100 punktów
Najniższa cena: 129,00 zł
129,00 zł
Promocja
Instytut Kawy - Kostaryka Tarrazu Washed Espresso 1kg (outlet)

Producent: INSTYTUT KAWY

Data palenia: 10.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez Instytut Kawy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do wiśni, karmelu i czekolady. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Tarrazu Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Najniższa cena: 119,00 zł
119,00 zł
Promocja
Instytut Kawy - Nikaragua El Limoncillo Washed Filter 250g (outlet)

Producent: INSTYTUT KAWY

Data palenia: 12.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona przez Instytut Kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jabłka, trzciny cukrowej i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia ziaren: Nikaragua Region: Matagalpa Odmiana: Red Catuai, Red Pacamara, Javanica, Caturra, Ethiosar, Yellow Pacamara Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 850 - 1200 m n.p.m.
Najniższa cena: 54,00 zł
54,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - FLOW Cold Brew Filter 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 04.07.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Rwandy i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, polecana szczególnie do cold brew, jednak doskonała również do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Poczuj flow z letnią propozycją FLOW Cold Brew. Delektuj się smakiem kawy macerowanej na zimno, która orzeźwia i pobudza. W smaku paleta orzeźwiających owoców cytrusowych i słodkich owoców leśnych, muśniętych letnim słońcem. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Metoda obróbki: Washed / Natural Ocena w cuppingu: 85 / 86 pkt.
Najniższa cena: 45,00 zł
45,00 zł
Promocja
LaCava - Ecstasy Espresso 1kg (outlet)

Producent: LACAVA

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy i Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, cytrusów, czarnej herbaty i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Nensebo Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Obróbka:  Natural / Washed Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Z innego wymiaru Ecstasy skupia w sobie najważniejsze wartości specialty, w które wierzymy: świeże i sezonowe zbiory ziaren, bardzo wysoka punktacja SCA oraz doskonały balans między owocowością a kwasowością. Ecstasy to nie jest zwykła kompozycja. To manifest naszej kawowej filozofii oraz ukłon w stronę afrykańskich tradycji i historii uprawy kawy. Idealna dla fanów specialty oraz kawiarni trzeciej fali, Ecstasy uwodzi tych, którzy doceniają jaskrawy i barwny smak. Jako że jest to najbardziej szokująca kompozycja naszego Mistrza, Ecstasy to fantastyczne i energetyczne doświadczenie, które na długo pozostawi na Twoim podniebieniu dzikie wrażenia.
189,00 zł
Promocja
Father's Coffee - Kenia Embu Kii Washed Filter 300g (outlet)

Producent: FATHER'S COFFEE

Data palenia: 24.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee.  Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, agrestu i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Kibugu, Embu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL34, SL28 Położenie upraw: 1800 m n. p. m.
Najniższa cena: 89,00 zł
89,00 zł
Promocja
Lazy Legs - Rwanda Gatsibo Washed Filter 250g (outlet)

Producent: LAZY LEGS

Data palenia: 24.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Rwandy, wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa jest owocowa, o wyczuwalnych nutach wiśni, winogrona i cukru trzcinowego.   Kraj pochodzenia: Rwanda Region: Eastern Province/Gatsibo Producent: Emmanuel Rusatira Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1624 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,25 / 100 punktów  
Najniższa cena: 54,00 zł
54,00 zł
Promocja
Kalve - Marmalade Espresso Blend 250g (outlet)

Producent: KALVE

Data palenia: 12.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalony przez łotewską palarnię Kalve. Blend wypalony w średnim stopniu, pod espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut ciemnej czekolady oraz suszonych owoców. Pełne body, dżemowa tekstura, długi i słodki finisz! Mieszanka składa się z następujących ziaren: 40% - Brazylia - Pulped Natural - Red Catuaí 30% - Kostaryka, Hacienda Sonora - Red Honey - Caturra 30% - Kolumbia, Aromas del Sur - Washed Nie tylko doskonały smak, lecz także opakowanie w formie metalowej puszki czynia ją świetnym pomysłem na prezent!
Najniższa cena: 64,00 zł
64,00 zł
Promocja
Caffenation - Kolumbia Antioquia Bomba de Fruta Natural Espresso 1kg (outlet)

Producent: CAFFENATION

Data palenia: 12.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Kolumbii, wypalona w belgijskiej palarni Caffenation. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku dobrze zbalansowana, o nutach lemoniady wiśniowej, dojrzałych owoców tropikalnych i owoców kandyzowanych.  Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Antioquia Metoda obróbki: Natural Producent: Juan Saldarriaga Położenie upraw: 1800 m n.p.m. OPINIA ROASTERA: Ta kawa to świadectwo trwałego partnerstwa między Caffenation a Juanem, a także naszego zaangażowania w dostarczanie wyjątkowych kaw miłośnikom kawy na całym świecie. Produkcja kaw naturalnych, takich jak ta, wiąże się z wyzwaniami, szczególnie dla lokalnych producentów. W przeciwieństwie do kaw mytych, które w Kolumbii można sprzedać do Krajowej Federacji Plantatorów Kawy (FNC), kawy naturalne często nie znajdują rynku lokalnie. Stwarza to dylemat dla producentów, którzy muszą radzić sobie z ryzykiem i niepewnością związanymi z tą metodą produkcji. Jednak pomimo tych wyzwań Juan nadal co roku produkuje wyjątkowe kawy naturalne. Jakość jego kawy jest tak wyjątkowa, że chętnie płacimy za nią cenę znacznie przewyższającą ceny FNC lub Fairtrade.
Najniższa cena: 249,00 zł
249,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Kolumbia Terra Verde Honey Filter 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 19.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonej porzeczki, bergamotki, cytryny i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Pitalito, Huila Metoda obróbki: Honey Odmiana: Pink Bourbon Wysokość upraw: 1700 - 1950  m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.
Najniższa cena: 59,00 zł
59,00 zł
Promocja
La Cabra - Rwanda Shyira Washed Omniroast 250g (outlet)

Producent: LA CABRA

Data palenia: 04.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Średnio palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o intensywnej cytrusowej kwasowości oraz o przyjemnym kwiatowym aromacie. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Nyabihu Producent: Farmerzy Shyira Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon Położenie upraw: 1900 m n.p.m.
Najniższa cena: 90,00 zł
90,00 zł
Promocja
Lazy Legs - Kolumbia Antiquia Natural Filter 250g (outlet)

Producent: LAZY LEGS

Data palenia: 21.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Jest to kawa, która cechuje się delikatną kwasowością porzeczki, pełnią smaku dojrzałych śliwek oraz lekką słodycz miodu. Kraj pochodzenia: Kolumbia Region: Antiquia Metoda obróbki: Natural Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
Najniższa cena: 54,00 zł
54,00 zł
Promocja
LaCava - Certified Espresso 1kg (outlet)

Producent: LACAVA

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Meksyku i Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk / Peru Region: Las Hortensias / Cemcavir  Odmiana: Bourbon, Caturra, Catimor, Typica / Caturra Rojo, Amarillo, Tipica, Pache, Catimor, Limani, Bourbon Obróbka:  Washed  Położenie upraw: 1300 - 1700 / 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Organiczna harmonia Certified to hołd dla farmerów praktykujących zrównoważone oraz organiczne metody uprawy i handlu, które korzystnie wpływają na ich dobrobyt i otaczający mikroklimat. Każde ziarno kawy w tej mieszance jest uprawiane bez użycia pestycydów, nawozów ani innych chemikaliów. Pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie przy wykorzystaniu naturalnych metod – tak, aby zachować organiczny charakter. Naszym celem jest stopniowe zwiększanie udziału kaw certyfikowanych, które spełniają kryteria sprawiedliwego handlu oraz zasad zrównoważonego rozwoju. Ekstrawagancka w smaku, wiruje wśród słodkich owoców podszytych delikatnym karmelem.
Najniższa cena: 159,00 zł
159,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Flow Mellow Kawa Bezkofeinowa Filter 800g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 26.09.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Doskonale sprawdzi się również na zimno do cold brew. FLOW Mellow to organiczne ziarna, które zostały pozbawione kofeiny w naturalnym procesie Mountain Water Process, wykorzystującym górską wodę. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Można w niej wyróżnić nuty kakao, orzecha i żółtej śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Metoda obróbki: Mountain Water Process Ocena w cuppingu: 83,5 pkt.
Najniższa cena: 135,00 zł
135,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - Kolumbia La Indonesia Washed Filter 250g (outlet)

Producent: SOLBERG & HANSEN

Data palenia: 28.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Słodka i soczyście owocowa. Delikatna, zbalansowana kwasowość i długo utrzymujący się przyjemny posmak. Można wyczuć w niej nuty bergamotki, jaśminu i owoców pestkowych. Ziarno rzadkiej odmiany Striped Bourbon z upraw Franka Torresa. Kraj: Kolumbia Region: Nariño Farma: La Indonesia Producent: Frank Torres Odmiana: Striped Bourbon Wysokość upraw: 2100 m n.p.m. Obróbka: Washed
Najniższa cena: 101,15 zł
119,00 zł