Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Zwiedzaj kawowy świat z palarniami z oferty Coffeedesk. Odkryj Niemcy z palarnią Paso a Paso, Szwecję z Johan & Nystrom, Czechy z Doubleshot czy Węgry z Casino Mocca. 

Znane palarnie z całego świata w jednym miejscu i w dobrej cenie. Dodaj do koszyka wybrane kawy z palarni zagranicznych za min. 150 zł, a przyznamy 15 zł rabatu. Wystarczy, że w koszyku wpiszesz kod: ROASTAROUND. Miłego dnia!

Nowość
Casino Mocca - Brazylia Morada do Sol Honey Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 04.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć nuty gruszki, amaretto i orzechów zatopionych w karmelu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Araponga, Matas de MinasMetoda obróbki: HoneyOdmiana: Bourbon, Red CatuaiPołożenie upraw: 1350 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Burundi Munyinya Washed Filter 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 04.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty owoców dzikiej róży, maliny i limonki.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: MuramvyaMetoda obróbki: WashedOdmiana: BourbonPołożenie upraw: 1700 - 2100 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Burundi Nemba Washed Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 13.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.Palona wśrednim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty pomelo, dzikiej róży i liczi.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaMetoda obróbki: washedOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Burundi Nemba Washed Filter 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 04.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.  Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty owoców dzikiej róży, liczi i pomelo.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaStacja obróbki: NembaOdmiana: Red BourbonMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1800 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Colombia de Cana Decaf - Kawa bezkofeinowa Filter 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 09.01.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Kolumbii, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty skórki pomarańczy, toffi oraz orzecha nerkowca.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: HuilaOdmiana: Caturra, Castillo, ColombiaMetoda obróbki: Washed
Nowość
Casino Mocca - Gwatemala El Limon Natural Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 09.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.Palona wśrednim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty nugatu, wiśni i śliwki.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: PalenciaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: PacamaraPołożenie upraw: 1350 - 1850 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Gwatemala La Senda Natural Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 29.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.Palona wśrednim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty żurawiny, słonecznika i nugatu.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: KayanzaProducent: Arnoldo Pérez Melendez i Maria Eugenia EscobarMetoda obróbki: NaturalOdmiana: PachePołożenie upraw: 1850 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Honduras Bella Vista Natural Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 04.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć nuty wiśniowych pralin, orzechów laskowych i karmelu.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: Corquín, CopánMetoda obróbki: NaturalOdmiana: ParainemaPołożenie upraw: 1450 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Honduras San Rafael Washed Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 09.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty pomarańczy, kakao i orzecha laskowego.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: CopánMetoda obróbki: WashedOdmiana: Red CatuaiPołożenie upraw: 1330 m n.p.m.
Nowość
Casino Mocca - Indonezja Frinsa Borbor Natural Filter 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 29.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty moreli, kombuchy i ciemnej czekolady.Kraj pochodzenia kawy: IndonezjaRegion: Weninggalih, West JavaProducent: Wildan MustofaOdmiana: BorborMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1400 m n.p.m.
Paso Paso - Café de la casa Espresso 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki i Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady i pomarańczy.Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka, EtiopiaRegion: Turrialba & GujiFarma: Aquiares & Bette BunaProducent: Diego Robelo & Syoum FamilyOdmiana: Caturra & Enat Buna & 74412Metoda obróbki: Washed, NaturalWynik w cuppingu: 84 / 100 punktówPołożenie upraw: 1200 - 2200 m n.p.m.
Paso Paso - Etiopia Syoum Family Natural Omniroast 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i pod espresso. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do Crème brûlée i żurawiny.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiFarma: Bette Buna - GujiProducent: Syoum FamilyOdmiana: Enat Buna & 74412Metoda obróbki: NaturalWynik w cuppingu: 86 / 100 punktówPołożenie upraw: 1950 - 2200 m n.p.m.
Paso Paso - Etiopia Syoum Family Sidamo Washed Filter 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.12.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do kwiatów i gruszki.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamaFarma: Bette Buna - SidamoProducent: Syoum FamilyOdmiana: Enat Buna & 74412Metoda obróbki: WashedWynik w cuppingu: 86 / 100 punktówPołożenie upraw: 2000 m n.p.m.
Paso Paso - Kostaryka Diego Robelo Centroamericano Red Honey Filter 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do toffi i mandarynki.Kraj pochodzenia ziarna: KostarykaRegion: TurrialbaFarma: AquiaresProducent: Diego RobeloOdmiana: CentroamericanoMetoda obróbki: Red HoneyWynik w cuppingu: 87 / 100 punktówPołożenie upraw: 1100 m n.p.m.
Paso Paso - Kostaryka Jorge Vasquez Catuai Washed Omniroast 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i pod espresso. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do karmelu i pomarańczy.Kraj pochodzenia ziarna: KostarykaRegion: TarrazuFarma: Roble NegroProducent: Jorge VásquezOdmiana: CatuaiMetoda obróbki: WashedWynik w cuppingu: 85 / 100 punktówPołożenie upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Paso Paso - Nikaragua Silvio Sanchez Catuai Natural Omniroast 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i pod espresso. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do ciemnej czekolady i truskawki.Kraj pochodzenia ziarna: NikaraguaRegion: Nueva SegoviaFarma: Santa Teresa de MogotonProducent: Silvio SanchezOdmiana: CatuaiMetoda obróbki: NaturalWynik w cuppingu: 85 / 100 punktówPołożenie upraw: 1400 - 1600 m n.p.m.
Paso Paso - Salwador Diego Baraona Bourbon Washed Omniroast 250g

Producent: PASO PASO

Data palenia: 18.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w niemieckiej palarni Paso Paso. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i pod espresso. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do toffi i czerwonego jabłka.Kraj pochodzenia ziarna: SalwadorRegion: UsulatanFarma: Los PirineosProducent: Diego BaraonaOdmiana: Bourbon EliteMetoda obróbki: WashedWynik w cuppingu: 85 / 100 punktówPołożenie upraw: 1400-1600 m n.p.m.
Nowość
Doubleshot - Boliwia Alasitas Geisha Fully Washed Filter 150g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 05.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini i mandarynki.Kraj pochodzenia kawy: BoliwiaRegion: CaranaviFarma: AlasitasMetoda obróbki: WashedOdmiana: GeishaPunkty w cuppingu: 89 / 100 punktówPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.
Nowość
Doubleshot - Brazylia Ninho da Aguia Natural Filter 300g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 03.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty żółtych i tropikalnych owoców.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Minas GeraisFarma: Ninho da Águia, Caparaó, Espirito SantoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red CatuaiPołożenie upraw: 2892 m n.p.m.
Nowość
Doubleshot - Burundi Mikuba Honey Filter 300g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 04.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu i kandyzowanych owoców.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaFarma: Heza - MikubaMetoda obróbki: Anaerobic HoneyOdmiana: Bourbon
Doubleshot - Decaf - 10 Kapsułek

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 01.11.2024

Bezkofeinowa kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Kolumbii, wypalana w czeskiej palarni Doubleshot. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, kakao oraz wanilii. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiału pochodzenia roślinnego, jakim jest Terrablend. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaFarma: La SerraniaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Caturra
Doubleshot - Era Espresso Blend Washed Honey 300g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 05.03.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Etiopii i Kostaryki, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Średnio palona, sprawdzi się w espresso i ekspresach przelewowych. W smaku wyczuwalne są nuty owoców.Kraj pochodzenia kawy: Etiopia / KostarykaMetoda obróbki: Washed / Red HoneyOdmiana: Heirloom / Catuai
Nowość
Doubleshot - Ethiopia Segera Fully Washed Filter 300g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 04.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W samku wyczuwalne są nuty jaśminu, brzoskwini oraz miodu.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: SidamoFarma: SegeraMetoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m.
Doubleshot - Flirt Blend Filter 300g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 05.02.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Etiopii i Kostaryki, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu i czekolady.Kraj pochodzenia kawy: Etiopia, KostarykaFarma: Costa Rica Macho, Ethiopia FeroMetoda obróbki: Washed, HoneyOdmiana: Catuai, Heirloom
Nowość
Doubleshot - Flirt Steeped - 5 sztuk

Producent: DOUBLESHOT

Zestaw pięciu kaw mielonych jakości specialty (5 x 13g) z Etiopii i Kostaryki wypalonych przez polską palarnię Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, czekolady i suszonej moreli.Kraj pochodzenia kawy: Etiopia / KostarykaFarma: Ethiopia Bule Hora, Costa Rica MachoMetoda obróbki: WashedOdmiana: heirloom, catuaí
Doubleshot - Funky - 10 Kapsułek

Producent: DOUBLESHOT

Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Panamy, wypalana w czeskiej palarni Doubleshot. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek oraz czekolady. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiału pochodzenia roślinnego, jakim jest Terrablend. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.Kraj pochodzenia ziarna: PanamaFarma: Finca Emporium - Graciano CruzMetoda obróbki: AnaerobicOdmiana: Red Catuai
Nowość
Doubleshot - Honduras Sagastume Geisha Honey Filter 300g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 04.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini i moreli.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: Santa BarbaraFarma: Los PotrerosMetoda obróbki: HoneyOdmiana: GeishaPunkty w cuppingu: 88 / 100 punktów
Nowość
Spojka - Jezisko Blend Omniroast 200g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 10.01.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Kolumbii, Kostaryki i Brazylii, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kokosa, ananasa, rodzynek, pina colady i amaretto.Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia, Kostaryka, BrazyliaOdmiana: BlendMetoda obróbki: Blend*Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Spojka - Kolumbia Caturra the Journey Semi Washed Omniroast 200g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 20.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do Amaretto, czekolady, wiśni, czerwonego jabłka, wanilii i kwasu cytrynowego.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: NariňoFarma: El PaseoProducent: Huver CastilloOdmiana: CaturraMetoda obróbki: Semi WashedPołożenie upraw: 1800 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt.*Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Spojka - Kolumbia Pink Volcano Washed Omniroast 200g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do migdałów, czarnej herbaty, kwiatów, zielonego jabłka, matchy i brzoskwini.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: NariňoFarma: Various Farms (La Primavera, Los Pinos)Producent: Carlos TorresOdmiana: Pink bourbonMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1850 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 86,25 / 100 pkt.*Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Spojka - Kostaryka Bach Raising Honey Omniroast 200g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 18.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do rodzynek, koniaku i kandyzowanego hibiskusa.Kraj pochodzenia ziaren: KostarykaRegion: TarrazuFarma: Bajo CanetOdmiana: Caturra/CattuaiMetoda obróbki: Raising honeyPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 90 / 100 pkt.*Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Spojka - Kostaryka Humming Bird Yeast Washed Omniroast 200g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 18.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kwiatów, hibiskusa, czekolady i wiśni.Kraj pochodzenia ziaren: KostarykaRegion: Tarrazú - West ValleyFarma: Cafe de Altura San RamonOdmiana: Caturra / CatuaiMetoda obróbki: Yeast WashedPołożenie upraw: 1300 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 89 / 100 pkt.*Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Nowość
Spojka - Panama Tierra de Dios Natural Filter 200g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 08.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona przez palarnię Spojka. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do pistacji, mirabelki i czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: PanamaMetoda obróbki: NaturalOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt.*Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
DAK Coffee Roasters - Brazylia Dulcedo Natural Espresso 250g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 05.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do masła orzechowego, karmelu i czekoladowego brownie.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaOdmiana: Yellow CatuaiMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1100 m n.p.m.
DAK Coffee Roasters - Etiopia Darling Peach Anaerobic Washed Filter 200g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 16.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kwiatów, mandarynki i brzoskwini.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaOdmiana: 74158Metoda obróbki: Anaerobic WashedPołożenie upraw: 2300 m n.p.m.
DAK Coffee Roasters - Etiopia Jazz Fruits Natural Espresso 250g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 05.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, białej czekolady i pomarańczy.Kraj: EtiopiaRegion: SidamaOdmiana: Lokalne odmiany arabikiMetoda obróbki: NaturalPołożenie: 2000 m n.p.m..
Nowość
DAK Coffee Roasters - Etiopia Rumba Yeast Semi-Anaerobic Natural Filter 200g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 05.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do duszonych truskawek, moreli i brązowego cukru.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: SidamaOdmiana: Local LandracesMetoda obróbki: Yeast Semi-Anaerobic NaturalPołożenie upraw: 2200 m n.p.m.
DAK Coffee Roasters - Kolumbia Currant Bluff Washed Filter 200g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 05.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do porzeczki, czarnej herbaty i mandarynki.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaProducent: Jhonathan GascaOdmiana: Bourbon AjiMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1900 m n.p.m.
Nowość
DAK Coffee Roasters - Kolumbia Grenadine Natural Filter 125g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 05.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do cytrusów, słodkich wiśni i granatu.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: BruselasOdmiana: PapayoMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1950 m n.p.m.
Ostatnie sztuki
Promocja
DAK Coffee Roasters - Kolumbia Pink Balloon Washed Filter 250g (outlet)

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 08.11.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonej pomarańczy, miodu, malin i białych kwiatów.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaOdmiana: Red & Pink BourbonMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 2200 m n.p.m.
Najniższa cena: 96,00 zł
96,00 zł
Nowość
DAK Coffee Roasters - Kolumbia Pink Blossom Washed Filter 250g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 12.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku i aromacie pojawiają się nuty zbliżone do miodu, jaśminu, grejpfruta i kwiatów.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: HuilaOdmiana: Pink BourbonMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1600 - 2200 m n.p.m.ZIARNO Las Perlitas to połączenie małych partii ziarna z regionu Huila o podobnym profilu smakowym, ocenianym na 86+ punktów. Za tą kawą stoją drobni rolnicy, tacy jak Edier Perdomo, Jhon Esneider Ordoñez, Lizardo Imabchi, Anayibe Ortiz i Armando Coca, zaangażowani w produkcję wysokiej jakości kawy, eksperymenty i doskonalenie procesów. Ich plantacje znajdują się na wysokości od 1600 do 2000 m n.p.m., a głównymi odmianami uprawianymi w tym regionie są Caturra, Castillo oraz Pink Bourbon.PRZEPISClever Dripper:☕ 18 g kawy (mielenie: Fellow ODE 4–4,2)    300 g wody, 96°C Sposób parzenia: 1️⃣ Preinfuzja (perkolacyjnie, 0:00) – Ustaw Clever Dripper na naczyniu. Wlej 60 g wody i zakręć dripperem (1 obrót).2️⃣ Główne zalanie (immersyjnie, 0:45) – Zdejmij Clever Dripper z naczynia, zamknij zawór i wlej 240 g wody. Zamieszaj 3 razy.⏳ Filtracja (2:15) – Postaw Clever Dripper z powrotem na naczyniu i pozwól kawie naturalnie spłynąć.
Nowość
DAK Coffee Roasters - Kolumbia Tropic Electric Washed Filter 200g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 07.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do malin, trawy cytrynowej i smoczego owocu.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: HuilaOdmiana: CaturraMetoda obróbki: Experimental WashedPołożenie upraw: 2000 m n.p.m.
DAK Coffee Roasters - Kostaryka Magnolia Natural Filter 200g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 17.12.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do porzeczek, kwiatów i spadzi.Kraj pochodzenia ziaren: KostarykaRegion: Finca VooOdmiana: Red CatuaiMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 2000 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brazylia Gisele Almeida Pulped Natural Espresso 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do ananasa, jabłka cukrowego i żółtej galaretki. Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarma: Sítio AlmeidaOdmiana: Yellow CatuaiMetoda obróbki: Pulped NaturalPołożenie upraw: 600 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brazylia Gisele Almeida Pulped Natural Filter 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do ananasa, jabłka cukrowego i żółtej galaretki. Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarma: Sítio AlmeidaOdmiana: Yellow CatuaiMetoda obróbki: Pulped NaturalPołożenie upraw: 600 m n.p.m.
Darmowa dostawa Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brazylia Inacio Soares F2 Anaerobic Honey Espresso 1kg

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białych kwiatów, pralinek i czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarm: Fazenda JSOdmiana: Red Catuai, Yellow CatuaiMetoda obróbki: Anaerobic HoneyPołożenie upraw: 880 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brazylia Inacio Soares F2 Anaerobic Honey Espresso 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białych kwiatów, pralinek i czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarm: Fazenda JSOdmiana: Red Catuai, Yellow CatuaiMetoda obróbki: Anaerobic HoneyPołożenie upraw: 880 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brazylia Inacio Soares F2 Anaerobic Honey Filter 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białych kwiatów, pralinek i czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarm: Fazenda JSOdmiana: Red Catuai, Yellow CatuaiMetoda obróbki: Anaerobic HoneyPołożenie upraw: 880 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brazylia Silvio Roberto 2023 Anaerobic Honey Filter 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do marakui, owoców dzikiej róży i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarma: Sítio alto arOdmiana: Red Catuai 144Metoda obróbki: Anaerobic NaturalPołożenie upraw: 600 - 800 m n.p.m.
Darmowa dostawa Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brooklyn Blend Espresso 1kg

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii i Panamy, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kandyzowanej pomarańczy, pralin i śmietanki.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia / PanamaRegion: Mata de Minas / Volcán, ChiriquiFarma: Fazenda JS / Finca Santa TeresaOdmiana: Red, Yellow Catuai / GeishaMetoda obróbki: Anaerobic Honey / WashedPołożenie upraw: 880 / 1600 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - Brooklyn Blend Espresso 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii i Panamy, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kandyzowanej pomarańczy, pralin i śmietanki.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia / PanamaRegion: Mata de Minas / Volcán, ChiriquiFarma: Fazenda JS / Finca Santa TeresaOdmiana: Red, Yellow Catuai / GeishaMetoda obróbki: Anaerobic Honey / WashedPołożenie upraw: 880 / 1600 m n.p.m.
Darmowa dostawa Nowość
Manhattan Coffee Roasters - City Limits Blend Espresso 1kg

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii i Salwadoru, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czereśni, gorzkiej czekolady i brązowego cukru.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia / SalwadorRegion: Mata de Minas / Santa AnaFarma: Fazenda JS / Finca El SalvadorOdmiana: Catuai / Red BourbonMetoda obróbki: Honey / WashedPołożenie upraw: 880 / 1650 m n.p.m.
Nowość
Manhattan Coffee Roasters - City Limits Blend Espresso 250g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 19.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii i Salwadoru, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona ciemno, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czereśni, gorzkiej czekolady i brązowego cukru.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia / SalwadorRegion: Mata de Minas / Santa AnaFarma: Fazenda JS / Finca El SalvadorOdmiana: Catuai / Red BourbonMetoda obróbki: Honey / WashedPołożenie upraw: 880 / 1650 m n.p.m.