Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Zimny przelew dobrej kawy? Tylko z dripem na lodzie! Drink jest bajecznie prosty, a pozwala szybko uzyskać wyrazisty i zimny napar. To ideał dla fanów kaw o wyższej kwasowości, której cold brew nie jest w stanie uzyskać w procesie maceracji. Kwaśny i orzeźwiający drip na lodzie przygotowuje się podobnie jak klasyczny przelew, zmieniając jedynie proporcje wody i kostek lodu. Przyjemnie brzęczący od lodu serwer pełen dobrego przelewu to must-have tego lata.

Lista składników:

Kawa pod przelew: 6-7 g kawy na 100 ml wody (zmielona nieco drobniej)
Lód: w proporcji 3:2 z wodą

Przygotowanie:

Drip na lodzie zaparza się według dokładnie tych samych zasad jak klasyczny przelew. Ilość ciepłej wody wlewanej przez drip do serwera jest mniejsza, stąd konieczność mniejszego przemiału ziaren.

Umieść lód w odpowiedniej proporcji w serwerze. Zacznij przelewać kawę zgodnie z metodami alternatywnymi. Pełną instrukcję znajdziesz tutaj.

Filtrowanie i sortowanie
1 - 2 produktów z 2 dostępnych
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 22.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Kolumbia La Claudina Natural Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek, suszonych owoców, porzeczek i miodu. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Bolivar, Antioquia Farma: La Claudina Producent: Juan Saldarriaga Metoda obróbki: Natural Odmiana: Tabi Wysokość upraw: 1850 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.