Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 12 produktów z 12 dostępnych
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Kivu Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 04.09.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, marcepanu i jaśminu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Kivu Lake Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.
COFFEE PLANT - FLOW Juicy Fruit Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 06.08.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Tanzanii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Juicy Fruit łączy w sobie orzeźwiające smaki soczystych owoców z kwiatową nutą. Można w niej wyróżnić nuty akacji, brzoskwini, jaśminu, moreli i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzana / Etiopia Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 84,5 / 81 pkt.
Coffeelab - Boliwia Asocafe Washed Filter 250g

Producent: Coffeelab

Data palenia: 04.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do dojrzałej cytryny, czarnej herbaty i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Boliwia Region: Taipiplaya, Caranavi Odmiana: Catuai, Typica, Caturra Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1500 - 1900  m n.p.m.
Trigger - Etiopia Koke Washed Filter 250g

Producent: Trigger

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do wiśni, pomarańczy, róży i czekolady. Kraj: Etiopia Region: Yirgacheffe Farma: małe farmy w okolicy Yirgacheffe Producent: lokalni, drobni farmerzy Odmiana: Dega, Kudhume, Wolisho Położenie upraw: 1870 - 1900 m n.p.m. Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 87,75 / 100 punktów PRZEPIS  French press. Mielenie średnie, średnio grube. Woda - wrzątek, doza 6 g kawy na 100 g wody. Zalewamy, zostawiamy. Po 4-6 minutach mieszamy korzuszek. Po kolejnych 2 minutach zakładamy franchpressowi czapeczke i wciskamy tłok. Pijemy.
Promocja
Johan & Nyström - Strawberry Fields Filter 250g

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 07.08.2024

Tęsknisz za Etiopią Guji? Sprawdź Strawberry Fields od Johan & Nyström. Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nyström. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czerwonych jagód, soczystego, słodkiego arbuza i dojrzewających w słońcu śliwek.   Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Guji Producent: Abder Keder  
Najniższa cena: 64,00 zł
64,00 zł
Spojka - Nikaragua Amazing Java Washed Filter 200g

Producent: Spojka

Data palenia: 10.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona przez palarnię Spojka. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty cytrusów i czerwonej porzeczki.   Kraj pochodzenia ziaren: Nikaragua Metoda obróbki: Washed Zbiór: 2023 Ocena w cuppingu: 85 / 100 pkt. *Kolor pudełka zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Coffeelab - Burundi Ubuto Washed Filter 250g

Producent: Coffeelab

Data palenia: 04.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty figi, czarnej porzeczki i róży. Kraj pochodzenia kawy: Burundi Region: Karuzi Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon
COFFEE PLANT - Peru Chacra Natural Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 29.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, anyżu, jabłka i toffi. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca, Jaen Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra, Bourbon, Catuai Wysokość upraw: 1850 - 2000 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt.
Hi! Coffeedesk - Juicy Monster Filter 250g

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 23.08.2024

Jak w życiu! Gdy poznajesz szaloną i kapryśna osobowość, bez której nie wyobrażasz sobie letniego cold brew. Orzeźwiająco-cytrusowy rozmach dla prawdziwych koneserów. Ekscesy, fanaberie i soczysta rozkosz podniebienia dla odważnych entuzjastów. Profil smakowy: cytrusowo-owocowy. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Nyeri Odmiana: Ruiru 11, Sl28, SL34 Obróbka: washed Wysokość upraw: 1600 - 1780 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 SCA Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia La Esperanza Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do owoców pestkowych, białego winogrona i ziół. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Huila, Garzon Odmiana: Castillo, Caturra, Colombia Metoda obróbki: Washed
57,00 zł
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 07.08.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
COFFEE PLANT - Acidity is Not a Crime Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 04.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, czerwonej porzeczki, agrestu i kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Nyeri Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru Położenie upraw: 1600 - 1780 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.